Wednesday, March 25, 2009

Peringatan!!!

Erm...bebudak opis kebanyakannya dah balik, ni lah masa untuk aku menghapdate blog, kalau tak langsung la tak terbuka pun tenet nih. Ari ni aku tak nak la membebel ape-ape, cuma nak berkongsi maklumat yang aku dapat daripada email.

BACA BOLEH....TAPI PERCAYA JANGAN!!! SBB HANYA ALLAH YG LEBIH MENGETAHUI SEGALA RAHSIA LANGIT DAN BUMI........
---------------------------------------------------------------------

As'salammualaikum...

Buat sahabat-sahabat..teman-teman..kawan-kawan..saudara-saudari..dan kaum muslim muslimah yg saya hormati sekalian. Apa yang saya ingin berkongsikan bersama anda semua pada hari ini, adalah hasil perkongsian maklumat yg saya perolehi dr sahabat yang telah mengirimkan email ini kpd saya. Percaya atau tidak terpulang pada kebijaksaan anda yang dihormati sekalian. Hanya Allah sahaja yang tahu kebenarannya. wallahu'alam


[Bukti kebenaran Al Quran. Fenomena ini telah disebut dalam Quran 1400 tahun dahulu dan 1999/2000 tahun gambar itu diambil oleh NASA.]


a) Mengikut hadith umat Rasulullah akan hidup selama 1500 tahun... sekarang sudah 1439 =426 + 13 tahun hijrah... daripada ini kita ketahui kita akan bertahan dalam masa 61 tahun lagi.. Jikalau ini benar, bumi akan kiamat pada tahun 2066

b) Saintis telah menjumpai sebuah planet yang lebih kecil daripada bumi yang menghala ke bumi.. Ia telah dianggarkan bahawa planet itu akan melanggar bumi pada tahun 2014. Amerika akan cuba untuk menukarkan orbitnya dengan menembaknya dengan sebuah roket... Dan saintis juga telah menjumpai sebuah planet yang juga akan menghentam bumi... Ia dianggarkan akan melanggar bumi dalam masa 60 tahun lagi.. Dan planet ini lebih besar daripada bumi... Jikalau ini benar, dunia akan musnah pada
tahun 2065....

c) Dan dikatakan kuasa Israel akan mencapai puncaknya pada tahun 2007... Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14 tahun, iaitu tahun 2022, disebabkan oleh penurunan semula Nabi Isa... . Dan hadith mengatakan bahawa Nabi Isa hanya akan hidup selama 40 tahun dan dunia akan kiamat pada hari Nabi Isa wafat.. Jikalau ini benar dunia akan kiamat pada tahun 2062... Dianggarkan Bumi Akan Kiamat Antara Tahun 2062-2066...

Wallahu'alam...

Semua ini telah dikaji... Dan yang dipercayai paling tepat ialah hadith yang mengatakan bahawa umat Rasulullah akan bertahan selama 1500 tahun... Kita telah berada di bumi ini selama 1439 tahun... Cubalah anda kirakan sendiri...

Beribadatlah wahai umat Islam sekalian... Ini adalah antara berpuluh-puluh artikel di internet yg seperti ini. Dan jangan tunggu artikel seperti ini dikeluarkan baru kita nak buat amal. Benda ni dah diajar sejak kita kecil lagi. Kiamat pasti tiba. hanya orang yang leka dengan dunia shj yang akan rugi. Berhibur tidak salah tapi jangan lupa apa yang disuruh oleh Allah. Patuhi suruhan Allah dan tinggalkan yang mungkar. Semoga kita beroleh keaman dunia akhirat..sama-sama kita doakan kesejahteraan untuk semua umat Islam.

-----------------------------------------------------

Takutnya. Pelik, masa kita baru dilahirkan kita menangis sedih kerana kita baru keluar melihat dunia, tapi sekarang ni kita takut untuk kembali kepadaNya. Kenapa? Sebab kita tidak yakin apakah amalan yang kita lakukan ini mencukupi atau tidak. Ada juga orang yang takut disebabkan tidak mahu meninggalkan harta-harta, anak bini dan keluarga padahal semua ini tidak kekal buat selamanya.

Sayang kamu semua

Tuesday, March 24, 2009

Banyaknya keje nak dibuat....Arrrrghhhh....

Tetiba hari ni mood untuk menulis di blog kembali lagi. Magic apakah yang telah berlaku kepadaku setelah beberapa lama mendiamkan diri dari dunia blog nih? Entahlah, tidak diketahui sebab musabab yang pasti, cuma perasaan hari ni rasa happy sket, walaupun dihujani dengan kesibukan kerja yang melampau.

Oleh kerana kitorang balik begitu lambat semalam (kitorang sampai umah kul 12 tengah malam) bangun pagi pun aku liat betul membangunkan diri. Letih tau, tak cukup tidur. Bila di calculate, aku tidur selama 6 jam sahaja, huhu...Selalunya, aku akan cuba juga mencukupkan waktu tidur selama 8 jam. Rasanya tidur semalam lebih kepada mimpi je...tk pe, malam ni sure nak topup tidur balik. Hehehe...

Sampai je kat opis, kerja dah melambak2 dah diberikan oleh bos. Yang aku tension tu bukannya ape? Contohlah, bos A yang ni suruh team group aku untuk completekan keje yang tu, bos B pulak soh wat benda lain pulak. Kesian budak-budak team aku nih. Pressure diorang. Aku nak wat cemana, kena la pantau je benda-benda alah yang diorang wat. Aku sebagai Quality Analyst kenalah pulak buat error checking, poneng no...banyak sangat error...Adesss...

Ari ni ada pasar malam kat depan opis aku nih, so aku plan nak gi meronda-ronda dulu yer...sebelum hubby datang ni elok aku chow dulu la, kang tak sempat pula membeli-belah barang-barang dapur. Erm...actually aku teringin nak makan rojak buah, nak nengok dulu kat pasar malam tu ade tak jual. Teringat pula masa dulu di UiTM setiap seminggu memang pekena rojak buah jer...sedap...nyam nyam nyam...

Monday, March 23, 2009

Assalammualaikum semua...

Ha, teka aku di mana sekarang???Haha aku di opis hubby ni tunggu die wat keje...jadik bosan-bosan aku surf tenet cari bahan nak bagi budak2 tu keje sket. Urm...Aiseh...banyaknye keje....Uwaaaa...

Sesambil wat keje ni tetiba teringat dah lama aku tak masuk blog. Bukannya aku tak teringat kat sahabat-sahabat mayaku ini, tapi kesibukan menghalang idea untuk dikeluarkan melalui tulisan di blog nih. Pendek kata, kekeringan idea la...

Erm, tadi adik aku mesej soh tepon die balik. Dalam hati aku 'takde kredit la tu'. Tapi memandangkan aku adalah seorang kakak yang mengambil berat tentang keluarga (mesti adik aku uwek2 bila baca ni), aku pun segera menelefonnya. Ingatkan pasal apa? Rupanya dia ingin memberitahuku yang dia telah dirompak. Boleh baca di sini

Bodoh juga gadis-gadis perompak tersebut sebab merompak budak-budak baru keje. Kalau nak merompak pun jangan la alang-alang. Rompak la makcik-makcik yang penuh emas di tangan dan penuh wang di handbagnya. Barulah berbaloi. Lepas ni tak payahla kuar sorang-sorang, at least berdua. Bukan perempuan je tau, lelaki pun kena berjaga-jaga juga.

Nak cerita pasal kawan aku yang pernah dirompak. Al kisahnya, lelaki ini dengan badannya yang sasa dan ketinggian yang tinggi ala-ala model ni pun pernah dirompak di Pudu. Masa tu, di tengah kesibukan tu, kawan aku ni telah didatangi tiga orang lelaki dan mengacukan pisau diperutnya. Last-last, diorang copet wallet kawan aku ni, tinggal sehelai sepinggang. Ha...siapa kata lelaki selamat? Sama-sama kena berjaga-jaga. Time gawat cam ni, time orang banyak kena berhenti kerja ni la masa yang berbahaya, sebab masing-masing desperate untuk mendapatkan duit.

Ok la semua, lepas post entri ni aku nak makan angin dulu ke rumah korang, korang buatkan air sirap ngan biskut mayat pun takpe la, aku telah je. Hihihi...


Sekadar Hanya Cetusan is Proudly Powered by Blogger

Sebarang komen layangkan ke pumpkin254[at]gmail.com