Wednesday, June 25, 2008

Anda akan dibayar dengan membaca laman web

Anda boleh mendapat duit dengan hanya melihat Ad selama 1 minit. Hits4Pay membayar anda $10 untuk join. Anda akan dapat duit lagi selepas mendapatkan referral pertama dan kedua. Untuk join anda perlu ada Paypal dulu dan anda boleh terus join.

Anda boleh mendapatkan duit dengan lebih cepat dengan menggunakan cara di bawah;-
1. Selepas anda diterima untuk menjadi member di Hits4Pay.com, anda boleh login ke akaun Hits4Pay, pergi ke My Account Menu, Edit Interest Categories sub menu dan change the categories. Anda boleh pilih semaksimum sehingga 25 kategori.

2. Duit akan dihantar selepas wang melebihi $25. Jangan risau sebab anda sudah ada $10, tambah lagi $15 sahaja. Selamat berjaya.
Hits4Pay.com

Tuesday, June 24, 2008

Stesen minyak mahu tutup operasi

Dalam perjalanan balik dari office ke rumah, memang cukup tension. Perjalanan dari office ke rumah selalunya mengambil masa 20 minit menjadi sejam. Di mana-mana stesen minyak semuanya sesak. Kami melalui Lintas Square, begitu ramai orang yang berpusu-pusu untuk membeli minyak. Kemudian di Putatan pun begitu juga. Ramai juga orang membawa tong, untuk mengisi minyak le...

Sambil mendengar radio SabahFM, beberapa kali diwar-warkan oleh DJ bahawa SMS yang dihantar adalah tipu semata-mata.Tapi nampaknya tidak memberi kesan kepada pengguna jalan raya pun malah semakin banyak lagi kereta dan motosikal beratur, "dengan penuh kesabaran". Aduh, apa dah jadi dengan negeri Sabah ni. Tidak pernah-pernah jammed seteruk macam tadi, inilah pertama kali kejadian seperti ini terjadi.Nampaknya orang dah kurang mempercayai kerajaan. Mereka lebih mempercayai pengedaran SMS dan khabar angin. Apa tidaknya sejak kebelakangan ini sudah berapa kali kerajaan "cakap tak betul". Kata minyak naik bulan Ogos, tiba-tiba naik 5 Jun pula. Kata orang luar tak boleh beli minyak di Malaysia, tup-tup dibolehkan pula...KEPUTUSAN YANG DRASTIK. Macam pening sket diorang ni...Apapun, kita sama-sama tunggu dan lihat apa yang akan terjadi.

Mari jana wang adsense???

Hari ini saya ingin bercerita tentang Pakej Jana Wang Adsense. Sememangnya ia adalah satu pakej yang lengkap untuk mereka yang ingin membuat duit, tetapi tiada produk. Cara penyampaian yang bersahaja dan mudah difahami walaupun mereka yang tidak memahami sebarang html programming. Saya puji, cara mencari niche yang bersesuaian, siap ada formula lagi.

Anda boleh dapatkan Pakej Jana Wang Adsense di sini




Thursday, June 19, 2008

Nak berniaga tapi tiada produk. Di sini jawapannya...

Saya berminat untuk bercerita tentang ebook RajaAffiliate. Tahukah anda apa itu Affiliate? Program Affiliate adalah cara yang mudah untuk mendapat wang secara online, dan untuk pengetahuan anda, anda boleh mendaftar program Affiliate secara percuma. Anda juga tidak perlu ada produk sendiri dan anda boleh mendapat komisen hasil daripada jualan produk tersebut. Hebatkan...Jadi apa tunggu lagi...Di zaman-zaman ekonomi bakal gawat inilah kita masa kita untuk mencari pendapatan lebih.

Ebook Panduan Affiliate ini adalah langkah permulaan anda ke dalam dunia perniagaan internet. Selamat datang ke alam kejayaan.Selamat Berjaya.
Raja Affiliate

Wednesday, June 18, 2008

Beras oh beras

Minggu lepas saya dan keluarga pergi ke Giant Putatan, beli barang keperluan dapur. Apabila kami menuju ke arah tempat beras, kami terkejut apabila melihat hanya terdapat 2 kampit beras 10kg dan 3 kampit beras pulut di sana. Dua kampit beras 10 kg tu pun dah dicop oleh pakcik pakai kopiah tu. Ke mana perginya beras-beras yang lain?

Kami pun bertanyakan kepada salesgirl yang tengah menyusun barang untuk mendapatkan kepastian. Tau tak dia cakap apa? Dia cakap semua beras dah HABIS. Ni apa hal ni kerajaan punyalah jamin beras ada tapi sebenarnya tiada. Ni taktik nak naikkan harga barang ke? Tapi seminggu je keadaannya begitu semalam saya pergi ke Giant beras dah banyak balik dah.

Selepas kenaikan mendadak harga minyak ni, setiap hari minggu saya hanya duduk rumah je. Menyahut seruan kerajaan untuk berjimat. Jimat minyak, jimat duit. Kalau pergi shopping complex tu mesti ada sahaja yang berkenan di hati. Terfikir juga bagaimanalah orang-orang susah tu nak beli barang dapur. Semua harga barang dah naik. Harga roti canai pun dah RM 1.20.

Hmm ada tak affiliate jual beras??hehe..tak de la saja je tanya...

Tuesday, June 17, 2008

Jimat elektrik

Saya terjumpa produk ini di dalam internet beberapa bulan yang lalu dan ingin berkongsi dengan anda tentangnya. Ye la di zaman-zaman kegawatan sekarang ini semua orang mahu menjimatkan segala-galanya; wang, elektrik, minyak, makanan??? Hmm kita perlu makan untuk hidup. Tu penting tu. :)

Di sini saya ingin bercerita tentang produk ini. Kenapa anda perlu membeli produk ini? Ia membantu anda untuk mengurangkan penggunaan duit, maksudnya adalah ia membantu anda menyimpan duit secara long term. Ini kerana ia menjimatkan tenaga elektrik dengan penggunaan yang berterusan.

Ia adalah cara yang paling convinient sekali untuk menyimpan tenaga. Secara tidak langsung, iaitu:-
1. Anda boleh mengurangkan penggunaan elektrik sebanyak 10% ke 20%.
2. Ia mudah digunakan, hanya plug sahaja dan boleh terus digunakan.
3. Ia sah di sisi undang-undang
4. Membantu untuk menstabilkan elektrik di rumah anda dan pejabat
5. Bil elektrik akan dihantar dengan pantas
6. sesuai digunakan untuk perumahan, kondominium, apartmen, rumah kedai, restoran, pejabat, kilang dan lain-lain.
jadi apa tunggu lagi?

Jangan risau. Jika anda tidak berpuas hati, ia ada warranty 60 hari dan wang akan dikembalikan, juga warranty setahun untuk menukarnya.
BANNER2

Blogroll

Malaysia Blog
Kesihatan Sepanjang Hayat
Bearnerd
SyedHafidz.com
Whateva=General
TulangIkanKewl

Directories
Malaysia Directory
Direktori Blogger Malaysia Himpunan Blog Warga Malaysia
Malaysia most popular Web Directory compiled by human editors

Email:RECESSION

Email ni saya baru dapat dari internet...Ngeri juga. Apa pendapat anda?

Recession is coming... make your own judgment, don't panic !! Do what is wise The recession looks very eminent. It is really time to take pro active steps to avoid a painful time in the next two years which is howlong the recession is expected to last. Suggestions:
1. Don't take any loans, buy homes properties with loans, or even cash. Keep as much cash as possible.
2. Pay off as much of personal loans, private loans, as debt collection will be hastened
3. Sell any stocks you can even at lower prices.
4. Take money off from Trust Funds.
5. Don't believe in huge sales forecast from customers, be extremely prudent, lowest inventories reduce
liabilities.
6. Don't invest in new capital.
7. If you are selling homes / properties / cars , do it now when you can get good prices,they are going to fall.
8. Don't invest in new business proposals.
9. Cancel holiday plans using credit cards.
10. Don't change jobs, as companies will retrench based on 'last in first out'. Stay cool, wait, and if you took all of the above actions and more, you probably will be better off then many. This is not a rumor. Bear Stearns is the first of many banking and financial institutions that will start falling in the not too future.If Bear Stearns can fall, so can JP Morgan, Citibank, HSBC, and the whole world. US economy falls,the rest will crumble. India and all those self economie will be the most protected, but not gullible. Europe may be a little stronger, but not China another giant! Malaysia will see significant impact.

Buat laman web sendiri

Saya baru saja berjinak-jinak untuk mengikuti perniagaan Internet. Hmm nampaknya saya ni terlambatlah...Huhu kalau awal lagi saya terexpose dalam hal ini mesti saya dah jadi kaya raya sekarang...Hmm poyos la aku ni...

Saya pun mulalah mengikuti program Affiliate dan percubaan pertama saya dalam seminggu je saya dah dapat RM500. Padahal saya hanya advertise iklan saya dalam iklan percuma sahaja.

Saya baru sahaja beli pakej PanduanWeb dan saya dapati cara penyampaiannya mudah untuk diikuti. Saya hanya perlu mengedit ayat-ayat promosi pada laman web, menukar warna header, footer, background, dan mengubah suai borang-borang pembelian, pengesahan, contact, dan borang langganan newsletter. Oklah. Saya sertakan laman web tersebut ya...
PanduanWeb

Airasia vs MAS

Bulan lepas MAS telah melancarkan perang besar-besaran untuk mengurangkan harga sehingga RM0, memang persaingan yang hebat dengan AirAsia. Saya adalah pengguna setia penerbangan AirAsia berasa sangat seronok dengan persaingan tersebut. Untuk pengetahuan anda, saya pernah menuntut di UiTM Shah Alam dan saya terpaksa berulang alik dari Sabah ke Semenanjung. Ya, saya anak jati Sabah bah...hehhe... jadi nak dipendekkan cerita, saya dan adik selalunya terbang menaiki kapal terbang MAS, memang sakit la waktu tu, apa tidaknya, setiap semester kitorang akan balik dan tambang untuk pulang balik adalah RM 800++(tak ingat plus tu berapa), tu baru seorang. So kalau dua orang dah RM1600. Nasib baiklah ada AirAsia yang muncul tepat pada waktunya. Jadi belanja bolehlah dikurangkan sehingga RM200 seorang, pulang balik. Waktu tu tax murah lagi, iaitu RM19.90. Bersyukurlah sangat-sangat. Rasanya waktu itu tahun 2000.

Jadi pendek cerita, dengan adanya persaingan ini pengguna yang akan beruntung dan saya menyokong AirAsia, secara peribadinya. Ehh...ni bukan promotion...Ni dari hati ke hati ni...Ok la tunggu lagi post saya yang seterusnya ok

Salam Sahabat

Salam Sahabat. Ini adalah blog Bahasa Melayu saya yang pertama. Pelbagai cerita atau isu yang berkaitan dengan saya, dengan kita semua akan saya utarakan di sini. Have fun. Nantikan post saya selanjutnya...:)

Sekadar Hanya Cetusan is Proudly Powered by Blogger

Sebarang komen layangkan ke pumpkin254[at]gmail.com