Wednesday, January 14, 2009

Entri terakhir sebelum ke sana...

Tak sangka cepat betul masa berlalu...esok dah nak fly. Semalam, tengah duk sibuk membuat kerja mengedit kerja-kerja nihLight Bulb, tetiba kat meja aku diletakkan benda nih...


Ms Leung tepuk belakang aku, terkejut gak aku bila dia menghulurkan present iaitu sebuah buku resipi 'Eat for Heath by Gina Steer', aku snap kat umah baru tepek kat sini...Die kata 'boleh try memana recipe yang best, semuanya yang baik untuk kesihatan, jadi bolehlah masakkan untuk husband'. Boleh tu die terfikir camtuh...baiknya diaGoofy

Terharu juga aku, pastu ada lagi kalungan cina cam kat bawah ni, Ms Leung kata maksudnya 'Kaya Raya'. Bravo!


Nampaknya bos dah mula bersedih kerana satu-satunya staff Melayu 'kesayangannya' Blushy 2akan meninggalkannya tidak lama lagi. Apa boleh buat bos, aku pun ada life gak nak kena teruskan. Ni dah kali ke 4 dah aku menangguhkan pemergianku, untuk siapkan kerja-kerja ni...ye la, susah gak nak carik orang baru dan buat kerja yang aku buat...actually aku memang nak abiskan juga kerja-kerja ni sebelum berambus, tapi apakan daya, project duk delayed jer...memula expected project ni abis bulan July tahun lepas, then extend bulan October, extend lagi bulan Disember, ni taktau nak extend ke bulan apa lagi, maleh aku nak amik tau, yang penting sekarang, aku nak memblahkan diri. Tu la kan, dah sampai seru nak berenti. Masa nak minta keje dulu bukan main la tak sabar nak mula kerja, tapi sekarang ni tak sabar pula nak berenti...

Nama je dah nak pindah satu barang pun belum lagi aku masukkan ke dalam beg. Gini la suka buat last minute...Takut ada pape yang penting la aje ketinggalan nanti, kan ke payah terpaksa soh adik aku ni mengepos pula, mahal lak tu adik aku charge harga pengeposan tuh, lagi mahal dari harga pos laju. Dia kata, 'penat tu... adik yan kena bangun pagi-pagi gi pos surat kakak' I've Got Itbijak betul kan, pandai carik duit. Hehe...malam ni aku kena habiskan proses pengemasan barang, rasanya tak banyak mana pun barang yang nak dibawa tu...Ummm

16 comments:

Yanmie said...

wah2..besok flight ye..semoga slmt pergi dan sampai..amin..

::SRISUFI:: said...

suamimu tgh melambai2 tangan tu yanie...gumbira dia...

hehehe...dah dpt keje ke kt kl???

akhirnya kita sama2 menrantau...

Dakjaat™ said...

kesayangan?? boleh aku tersengih jap ?? heheheheheheh! ;p

terbang elok2.. sayap patah sile naik kenderaan sendiri .. ;p

yani_worldpeace said...

yan dan srisufi: yer, esok flight kite nih...kita sama-sama merantau di tempat orang kan...hehe...sri, nanti kite bagi ym kite kat sri ok

--------

dakjaat : huhu..ko ni jeles la tu...doakan aku selamat sampai tau

MeSober said...

tahun baru dengan tempat baru ek.
good-good.
semoga segalanya berjalan dengan lancar

~ mizzAmy ~ said...

~ nak fly ke mana? ke KL ker? wah... dah dekat dah. ~

iina said...

Pindah keje ke shah alam ke?/ ooo dulu2 itu tempat lepak akak sebab kekwn baik akak semua kat shah alam.. selamat berhijrah k ;) all the best

UnGu VioLeT said...

akak, bile2 free dtgla ambik follower award kat blog mar erk.. slm syg slalu..

naz ilyn said...

salam...

tempat keje baru mesti lebih best dari tempat yang lama betuk tak..??

moga segalanya berjalan lancar seperti mana yang dirancangkan... tingkatkan prestasi elakkan kontrovesi... baik-baik di tempat baru

Monkey D Luffy said...

hadiah untuk aku jgn lupa... hehehe

pink_butterfly said...

ssungguhnya everything is about business, nothing is free...

ngeh3...

yani_worldpeace said...

me-sober : tahun baru dengan tempat baru, juga dengan azam baru....thanks anyway for the wish...

---------

mizzamy : ya betul tu amy...hehe

---------

kak iina : ooo shah alam ni tempat melepak akak taim memuda dulu la yer...mengimbau kenangan silam la nih...

---------

mar : insyaAllah dik, nanti akak tepek kat blog yer

---------

naz : semoga masin mulut naz, juga semoga apa yang dilakukan ada hikmah disebaliknya. Amin...

---------

luffy : adeh, sebok je yer...

---------

rama-rama : pandainya berbusiness yer...pasni dh xboleh lagi ler...hehe

ei_da.. said...

selamat terbang yanie.. kebahagiaan menantimu esok hari.... hihihi

aNIe said...

Semoga Yani selamat sampai ke destinasi...

ab geldofg said...

sbetulnya indah hdup bbilang bangsa :)

yong said...

wah..

kesayangan boss rupanya..

takpe..mana tau rezeki lebih baik di tmpt baru..

Sekadar Hanya Cetusan is Proudly Powered by Blogger

Sebarang komen layangkan ke pumpkin254[at]gmail.com