Wednesday, January 21, 2009

Aku kembali lagi

Salam kengkawan sekalian, thanks sebab selalu jenguk-jenguk blogku kat sini eventhough owner blog nih tak online pun. Erm, nak wat cemana kan...sekarang ni aku tengah menumpang online kat opis kawan aku, sesaja jalan-jalan kat sini nak amek cek yang dah tertangguh sejak sekian lama iaitu sejak 2006. Percaya tak??? Aku sampai dah naik lupa dah pasal cek nih...hihi...

Esok aku dipanggil interview di salah sebuah company di Petaling Jaya, doakan aku supaya dapat kerja tu ok... sebenarnya aku sekarang takde la pentingkan sangat tentang gaji, yang pentingnya biarlah setimpal dengan qualification dan pengalaman yang aku ada, itu dah cukup memadai...lagipun, kalau duduk rumah pun, kepala aku ni terasa jam bebenor, macam-macam juga kerja mencuci rumah, mop lantai, masak sampai aku dah tak tau nak buat apa dah...

Semalam nengok berita kat tv3, nampak sangat Bush yang mengaku nak jadi Presiden Perang sebelum menjadi Presiden dahulu telah turun dari takhta kerajaan dengan tahap kemaluan yang melampau, yang paling ketara tentang wartawan yang membaling kasut saiz 10 inci itu kepada Bush, tapi terror gak Bush sebab berjaya mengelak balingan tersebut...ni Osama ni taktau la, walaupun sebaik cemana dia, tapi apapun die tetap tak boleh sehingga melampaui polisi kerajaan sedia ada. Sekarang kita hanya boleh tunggu dan lihat je la, harap-harap Presiden Amerika yang baru ni lebih baik daripada presiden sebelum ini.

Lupa pulak nak cerita. Semalam di Puncak Perdana, on the way aku nak pergi PKNS, aku dapati ada sebuah kereta yang hangus di tepi jalan. Aku pelik la juga kenapa kereta tu diletakkan di situ, apakah ia sebuah kereta lama atau etc. Rupanya, bila hubby aku balik, die cerita pasal accident tu baru malam semalam terjadi, kereta tersebut meletup dan didapati seorang ibu dan anaknya berpelukan mati. Mengikut ceritanya, kereta Kancil tersebut turun dari bukit bertembung dengan kereta Kelisa sepasang kekasih dari arah bertentangan. Kemudian kereta Kancil tersebut berpusing-pusing dan meletup. Innalillahi wainnailahi rajiun...Kat kawasan ni kan kawasan baru, memang kena berhati-hati lebih sikit lebih-lebih lagi kalau drive di malam hari. Dah la gelap semacam jer, kat certain area je ada lampu. Dulu-dulu, ada kawan hubby aku penah terserempak dengan hantu kat satu simpang tuh. Takut tak??? Hehehe...

Ok la kengkawan sekalian, nanti aku akan mengupdate lagi blog nih. Cuma tak tau bila...Sori sangat dengan kengkawan sekalian andainya aku tak sempat untuk berkunjung ke blog u all...Bubye...

9 comments:

Yanmie said...

ehehe..sempat lg ye nk on9 kt ofis member tu..

apepun goodluck utk interview bsk..pasal keta yg terbakar tu..ada kuar kt berita TV3..mmg sedih arr tgk..

ehehe..tmpt tu ada hantu ke??..huhuhu..

MiSya said...

o yanie....good luck interview ahh....
jgn dgn tenang ja,...
aku doakan ko berjaya arr....
tu ceta sedih kit ajadikan ikhtibar k..

naz ilyn said...

salam..

kesian nyer... macam mane ler dua beranak tu ketika mengalami kemalangan tu sungguh menyayat hati... berhati-hati lar selalu

Dakjaat™ said...

kerja apa?? .. baik.. weols wish u all the best... jangan kerja jual DVD lanun tu sudah .. hahahahha! ;p maklumlah petaling... geegegegege! ;p

pink_butterfly said...

gud luck!

Monkey D Luffy said...

semoga berjaya dapat kerja

xiiinam said...

Yeah yeah.. Yani dah balik...

rantong said...

Sekadar ingat-mengingati.

"Wahai Tuhan kami, berilah kami kebaikan di dunia dan kebaikan di akhirat, dan peliharalah kami dari azab neraka."
(Surah Al-Baqarah, ayat 201)
View Profile: Rantong

~ mizzAmy ~ said...

~ cemana ngan interview? dah dapat kerja ke belum nih? ~

Sekadar Hanya Cetusan is Proudly Powered by Blogger

Sebarang komen layangkan ke pumpkin254[at]gmail.com