Thursday, January 1, 2009

Tag lagi...Layanzzz...



Aku telah di tag oleh Farina...soalan dia ni mencabar minda aku untuk berfikir, kengkadang jawapan 1 sama pula ngan jawapan 2 tuh...takpe la, dengan penuh sporting mortingnya aku layannn...

Tag 1 : TAG Farina

7 ciri wanita/lelaki idaman anda
baik
- setia kepada yang satu
- menepati janji
- boleh membuat aku ketawa
- 'tahan tukul' mendengar masalah aku
- tidak kasar
- boleh bertolak ansur

7 org yg penah anda minati seumur hidup
- pernah tu bolehla jugak dilistkan tapi bukanlah seumur hidup pun...
erm...pikir dulu yer...
- syg
- abg
- enai
- shah rukh khan
- hritrik roshan
- saif ali khan
- leonardo dicaprio

7 perasaan sekiranya keluar ngn org yg anda minati
- seronok
- bahagia
- happy
- malu-malu kucing
-buat dia malu-malu kucing jugak
- tetiba jadi bukan diri sendiri pulak...tak elok tul
- tadek idea lak

7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan
-langkawi
- tidur di chalet kat kaki gunung kinabalu tuh...best
-genting highlands (tak berape sejuk sangat dah, tapi bolehla untuk main macam-macam)
- bali
- paris (ni kalau duit dah terlebih-lebih la)
- london (pun kalau duit dah terlebih-lebih)
- venice (juga kalau duit dah terlebih-lebih)

7 barang istimewa yg akan dihadiahkan kpd pasangan
- 7 dulang hati nyamuk
- 7 tempayan mata kucing
- jambatan emas dari sabah ke perak
- 7 dulang jantung pisang
- 7 baldi darah ayam
- 7 dulang kaki ayam
- 7 pasang selipar jepun

7 tajuk lagu yg akan anda nyanyikan utk psgan
alamak...aku ni bukannya taik muzik, dengar-dengar je tapi tajuk dan nama artis pun xtau...untuk menjawab soalan ni aku nak refer muzik list aku yang dah lama tak dengar tu...
-wanita
- wanita yang kau pilih
- cinta seorang teman
- My Heart
- Goyang Inul
- Sedang Ingin Bercinta

7 org yg hendak di tag
seorang aje la dan the only : Yan
nak tengok kali ni berjaya tak nak mengetag yan nie...hehehe




Tag 2 : Purse

Tag ini dihantar oleh Yan dan Tera, soalannya takde la complicated sangat cam soalan-soalan lain yang panjang lebar sampai 2 km.Teethy

1)Snap the picture both inner and outer of your wallet
2)Introduce the wallet brand,price and where you buy
3)take out whatever its inside your wallet (at least 5 pictures)
4) Snap the picture of the wallet and yourself
5)Tag another 5 person

Ni la purse aku...Pandangan luaran

Pandangan dalaman

Ok...Jenama purse ni Bonia, aku dah pakai purse agak lama dah, sedar tak sedar dah tiga tahun. Dulu-dulu aku selalu beli purse yang rega die RM30 ke bawah, SmileyCentral.com tapi selalu rosak la, cepat jer koyak...asenye paling-paling pun sebulan jer tahan pakai, pastu k.o. Purse ni aku beli adalah seratus lebih, tak ingat berapa exact rega dia laa...apapun, aku memang berpuas hati dengan purse aku nih...

Pastu aku beli lagi purse, untuk saja-saja la boleh tukar-tukar ngan purse nih, aku beli purse jenama Guess, tapi oleh kerana aku dah sedap sangat menggunakan Bonia lama aku nih, daripada terperuk kat dalam lemari tuh, berhabuk, jadik aku pass je la purse baru aku tu kat adik aku...Terlompat-lompat dia kesukaan apabila menerima purse itu...

Ni sume barang-barang dalam purse aku. Untuk pengetahuan, aku memang tak de dan tak menggunakan kredit kad...hukhuk...pas tu ada ic, lesen, bank cards, kad klinik, pas tu yang tak disangka jumpa pula alamat cousin aku, alamat opis husband aku, gambar ukuran pasport aku ngan abg aku, bonuslink card yang tak pernah lagi diguna, kad mpp laki aku taim die belajar dulu, JUSCO card yang dah expired (hahah) dan juga ibu duit sehinggit...


nanti-nanti jer la tag nih, coz ramai orang tengah sonok-sonok bercuti...hahSmileyCentral.com

5 comments:

eedany said...

Selamat Tahun Baru 2009.

Goodbye 2008...Welcome 2009.

PEACE :)

::SRISUFI:: said...

hiksss..
sib baik tak kena tag...
kalo tak mesti haru nak tangkap gambor purse ku yg cantek itu...hahahaha

yani...hubby keje kat nstp??sri kenal rramai staf kat situ...

ab geldofg said...

hahaha lawak tag tu...

Yanmie said...

salam yani..

thanks dh jwb tag tu..dan tag tu yan dh penah buat dh..ehehhe..kali nie slmt lg..yan dh penah buat. jwpan utk Tag tu ada kt sini http://www.coklatstrawberry9.com/2008/11/tag-dari-kak-su-aka-cikgu-su.html

Dakjaat™ said...

hahaha~ venice pun nak pergi gak? ish.. ish.. tinggi tol impian .. ;p

selamat pagi ..!

Sekadar Hanya Cetusan is Proudly Powered by Blogger

Sebarang komen layangkan ke pumpkin254[at]gmail.com