Tuesday, December 30, 2008

Jangan!!! Aku telah diraba!!!

Hah, boleh ke aku cite ni pasal 18sx nih???Heheh...

Semalam ada kenduri di rumah pakcik, kitorang yang ala-ala 'bujang-bujangan' ni berborak-borak la sesama cousin kan, lama dah tak jupe...tangan aku mula pantas mengambil bantal untuk diletakkan di kepalaku...ala-ala berbaring gitu...tak malu kan, terbaring-baring di rumah orang...SmileyCentral.com

Pas tu, tetiba je segerombolan budak-budak berlari keluar dari bilik. Aku terkejut, diorang sume menjerit 'ah..jangan!!!' lagi aku kepelikan sebentar...tetiba, datang si 'si abg aidil' ni, tangannya pantas 'pap'! SmileyCentral.com Terkejut aku...dalam hati 'alamak, aku telah diraba!!!' laju gila pergerakan dia. Lepas dirabanya aku, dia pantas mencari lagi mangsa lain...cousin aku yang berumur 3,4 tahun pun menjadi mangsa. Budak-budak ni berlari-larian la, takut diraba. Lepas tu, weena, cousin aku (umur 10) yang juga bermain-main dengan si 'abg aidil' ni pantas memberitahuku, yang si 'abg aidil' ni nak meraba semua orang yang ada 'tut' (perlukah aku terangkan? adehh). Terkejut aku. Pas tu, siap cakap lagi, 'abg aidil nak tidur dan pegang 'tut' ibu anie, tapi kalau ada ayah weena tak nak lah'. Amboi, biar betul abg aidil nih...

Pernah sekali si abg aidil ni mencium bibir dan meraba 'tut' cousin yang muda setahun darinya, wana. Lepas tu apalagi, ibu wana ni marahlah, dia cakap 'nasib baik la anak makcik juga kalau tak memang dia dah tampar dah budak tuh'.

Untuk pengetahuan, abg aidil ni berumur 4 tahun tapi nakalnya, ya Allah.. tak tahulah kenapa dia se'excited' sebegitu untuk bermain permainan cam gini...Dalam hati aku, budak ni memang bahaya dan tak boleh dibiarkan...Tapi untuk pengetahuan korang semua, si abg aidil ni masih lagi menyusu badan. Walau macammana pun, ni la first time aku terjumpa budak sebegini...SmileyCentral.com

12 comments:

julietchun said...

Ko jgn men2 weiii, mana tau pasni dia jadi lagi ganas sbb di biarkan.

~ mizzAmy ~ said...

~ my cousin pun ade gak yg camnih. dia ingatkan benda nih ala2 gurauan ke apa tak tau la. umur dlm 4 tahun gak. bila org marah, tahu plak mintak maaf. kalau dibiarkan takut nanti makin menjadik2 lak. ~

azza_irah said...

ermm..bahaya gak kan..kn didik dengan betul lah..kn mula dr skrg sb dari umo 4 tahun dh gitu takut makin melarat..

::SRISUFI:: said...

yanie...ape sal tak kasi tendangan padu maut kat si peraba tuh..adehhh...terkurang sket saham nanti..nasib baik dah kena booking...

taaakkkuuuttttt...

yani_worldpeace said...

juliet : memang arr..takot...tu pun tak tau la mak die tau ke tak anak dia cam gini lak pe'el die...

--------

mizzamy : oic, mungkin kut die ingat gurau-gurau je, lepas tu bebudak perempuan pun terjerit-jerit lagi la dia suka...adoss...

--------

azza : erm...mana ntah die dapat belajar benda tuh...bebudak sekarang ni dah advance kut kut belajar dari tv ker mana kita tau kan...

--------

srisufi : adeh, ganaznya...tak sempat nak memberi tendangan padu pun sebab sepantas kilat je die wat kite cam tuh...terkedu je la, sebab yang buat tu bebudak lagi kan...tak sangka die sampai terfikir sampai camtu sekali

Monkey D Luffy said...

sungguh bahaya kalau dibiar...

p/s: rugilah suamimu nanti. muahahaha

xiiinam751 said...

Tolong cakap dengan mak budak bertuah tu, segera tamatkan penyusuan badan tu!!!! Dah 4 tahun, dia boleh belasah makanan lain untuk membesar...Buat lagi, kacip tangan dia!!!

DrSam said...

salam,

kelakuan spontan dan "innocent" sicomel 4 tahun ada asasnya juga. Proses pembelajaran dan kematangan individu itu tidak sama. "Hamsap" bagi kita, mungkin gurauan nakal bagi sicomel 4 tahun, yang keinginannya sendiri tidak difahami.

namanya pun bebudak. namun harap takde yang jeles plak sebab dah ada merasmi dahulu "tut" tersebut :)

MeSober said...

budak-budak zaman sekarang. pesal la advance sgt. nnti tlg pantau keadaan dak tu eh.
risau plak.

pink_butterfly said...

nasib bek si rama2 sempat menyelamatkan diri waktu insiden berlaku... ha3...

selamat....

ab geldofg said...

dia trninglah tu..mudahan besar dpt jadi praba prfsional hehehehe

yani_worldpeace said...

Luffy : sememangnya aku pun risau juga dengan pe'el budak tuh...adeh...

--------

ckLah : heh, agaknya la kan ckLah, jadi die ingat benda-benda ni boleh dibuat memain...hehehe...tapi tu la, nengok mak die cam dah tak larat dah nak marah/tegur budak nih...die nengok n senyum ajer...

--------

DrSam : mungkin budak ni lambat matang kut dan rasanya die ni hyperaktif, bayangkan, bapanya leka main golf budak ni boleh bawa kereta yang org selalu guna kat golf club tuh...adeh...

--------
Me Sober : betul tu, harap-harap tak dibawa sampai ke besar lak kan

--------

pink_butterfly : nasib baik meng selamat, kakak ni xpa la, sudah ada orang cop...huhuhu

--------

ab : harap-harap takde la camtu, ab...die tak faham lagi kut, dah biasa minum susu badan la katakan...

Sekadar Hanya Cetusan is Proudly Powered by Blogger

Sebarang komen layangkan ke pumpkin254[at]gmail.com